Prothetische tandheelkunde

Wanneer een patiënt toe is aan een kunstgebit, biedt Tandartspraktijk Familie Dental Zorg diverse oplossingen:

  1. Volledige prothese
  2. Partiële prothese
  3. Frame
  4. Klikgebit

Een kunstgebit is een grote verandering. Uw kunstgebit speelt een belangrijke rol bij het kauwen en spreken. Bovendien zijn uw kunsttanden erg belangrijk voor uw uiterlijk. Uw tanden zijn immers voor anderen de eerste blikvanger.

Een plaat- of frameprothese, ook wel partiële prothese genoemd, is een vervanging van een of meer tanden of kiezen; een goede oplossing als uw verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat kunnen worden vervangen. De prothese kunt u uit de mond nemen. Een klikgebit zit vastgeklikt aan knopjes in de kaak, die daar door de implantoloog geplaatst worden. Hierdoor voelt het klikgebit aan als een eigen gebit. Familie Dental Zorg is voortdurend bezig met het bedenken van leuke plannen!
Afdruk zonder te happen! Zo zijn we vanaf januari 2020 gestart met het aanbieden aan onze patiënten van een digitaal afdruksysteem. Digitaal werken is voor ons geen toverwoord maar een krachtig instrument om onze patiënten een nog betere kwaliteit te bieden. De digitale mondscanner is comfortabel. Patiënten hoeven niet meer een vervelende lepel met afdrukmateriaal in hun mond te houden en te wachten totdat het materiaal hard geworden is. Met name patiënten met een sterke kokhalsreflex of met een allergie voor het afdrukmateriaal zullen hier veel baat bij hebben. Op dit moment is de digitale mondscanner het meest moderne digitale instrument in de tandheelkunde dat wij onze patiënten kunnen bieden. De digitale afdruk is de toekomst!

Als u meer vragen hebt, neem dan contact op met de tandarts.

Afspraak maken?