Kroon, brugwerk, inlays ('facings')

Wanneer het niet mogelijk is voor de tandarts om een nette vulling te maken, wanneer een tand is verkleurd of wanneer een vulling onvoldoende houvast heeft, dan kan een kroon nodig zijn.

Als één of meer tanden of kiezen verloren zijn gegaan, kunnen deze worden vervangen door een brug. Een brug bestaat uit een aantal kronen die verbonden zijn met een zwevend tussendeel (dummy), dat de verloren gegane tand of kies moet vervangen. Bij deze methode moeten de twee gezonde aangrenzende tanden worden afgeslepen om een brug op zijn plaats te kunnen houden. U wilt mooie witte tanden of u wilt verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Of u wilt een afgebroken tand laten repareren? Met behulp van een zogenoemde “facing” kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien.

Een “facing” is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren. Familie Dental Zorg is voortdurend bezig met het bedenken van leuke plannen! Afdruk zonder te happen! Zo zijn we vanaf januari 2020 gestart met het aanbieden aan onze patiënten van een digitaal afdruksysteem. Digitaal werken is voor ons geen toverwoord maar een krachtig instrument om onze patiënten een nog betere kwaliteit te bieden. De digitale mondscanner is comfortabel. Patiënten hoeven niet meer een vervelende lepel met afdrukmateriaal in hun mond te houden en te wachten totdat het materiaal hard geworden is. Met name patiënten met een sterke kokhalsreflex of met een allergie voor het afdrukmateriaal zullen hier veel baat bij hebben. Op dit moment is de digitale mondscanner het meest moderne digitale instrument in de tandheelkunde dat wij onze patiënten kunnen bieden. De digitale afdruk is de toekomst!

Als u meer vragen hebt, neem dan contact op met de tandarts.

Afspraak maken?